Laporta bevestigt minstens 4 versterkingen en sluit Haaland uit

26 maart 2022, 09:39

FC Barcelona gaat opnieuw een drukke transferwindow tegemoet. De Spaanse grootmacht versterkte zich afgelopen zomer al aanzienlijk en lijkt ook in de zomer de markt op te gaan om de selectie van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Toch zal dat niet ten koste gaan van alles.

In gesprek met Mundo Deportivo geeft voorzitter Joan Laporta aan ten minste vier aanwinsten te willen presenteren in de zomer. Daarbij zal worden gekeken naar spelers in de voorhoede, defensie en op het middenveld. Met twee spelers is al een persoonlijk akkoord bereikt: Andreas Christensen en Franck Kessié maken in de zomer transfervrij de overstap.

Datzelfde hoopt Barça te kunnen bewerkstelligen met Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui. De Marokkaan is eveneens bijna transfervrij en is daardoor op weg naar de uitgang bij Ajax, maar kan ook kiezen voor een overstap naar Bayern München. De laatste dagen wordt ook de naam van Robert Lewandowski steeds vaker genoemd in Catalonië.

Datzelfde gold voor Erling Haaland, maar de Noorse spits lijkt zijn loopbaan niet te gaan vervolgen in Camp Nou. "Er zijn transfers die we niet kunnen doen", aldus Laporta. "Dat zou onze economie namelijk tot 2023 raken." Barça kampt al jaren met grote financiële problemen.

Lees ook: 'Barça wil ver gaan en stelt geld beschikbaar voor Lewandowski'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen