Waarom Overmars bij Antwerp FC niet zijn excuses aanbood

25 maart 2022, 21:22

Marc Overmars kreeg het verwijt dat hij tijdens zijn aanstelling bij Antwerp FC géén excuses maakte voor zijn eigen gedrag. De bij Ajax ontslagen directeur voetbalzaken noemde alleen de hele gang van zaken 'spijtig', maar maakte geen verontschuldigingen. Dat heeft een duidelijke reden.

De Belgische krant De Standaard weet dat de advocaten van Overmars hem vooral adviseren om te zwijgen over de hele kwestie. 'En al zeker geen publieke excuses aan te bieden', valt er te lezen. Dat heeft alles te maken met het tuchtonderzoek dat uitgevoerd wordt in Nederland. Zodra hij sorry zegt en (dus) schuld bekend, kan dat in het proces in zijn nadeel werken.

Hoewel het voor zijn imago veel beter zou zijn om door het stof te gaan, iets dat Overmars verweten werd na zijn aanstelling, is het juridisch dus beter om het met algemene termen af te doen. Vooralsnog houdt Overmars zich aan het advies om niet publiekelijk zijn excuses aan te bieden. 'Zodra de tuchtprocedure achter de rug is, kan Overmars opnieuw communiceren. Alleen is onduidelijk hoe lang het onderzoek nog duurt. Juridisch gezien is er geen probleem voor hem om te werken voor een Belgische werkgever – strafrechtelijk wordt hem niets in de weg gelegd', meldt het dagblad. 

Lees ook: Soap Overmars duurt voort; grote sponsor-leegloop Antwerp

Antwerp FC gaf te kennen dat het wel spijt heeft van de manier waarop de aanstelling gecommuniceerd is. Dát Overmars aangesteld, daar staan de Belgen nog altijd achter. Inmiddels zijn er al vijf sponsoren vertrokken bij de nummer drie uit de Jupiler Pro League, maar niet de grote namen stappen op. 'Dat de belangrijkste supportersverenigingen en hoofdsponsors Antwerp trouw bleven, sterkte de club in haar overtuiging', schrijft de krant. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen