Tissoudali logenstraft gekke keuzes Halilhodzic en redt Marokko

25 maart 2022, 18:00

Tarik Tissoudali (op archiefbeeld) heeft Marokko voor een afgang voorkomen. De aanvaller begon ondanks zijn uitstekende vorm op de bank in het heenduel van het WK-kwalificatieduel met Congo, viel in en maakte de achterstand ongedaan met zijn eerste interlandtreffer (1-1). Voor de return geeft dat het Afrikaanse land een behoorlijk betere uitgangspositie.

Toch zal de kritiek op bondscoach Vahid Halilhodzic met rasse schreden toenemen na het dramatische optreden van zijn elftal. Nadat hij eerder al in de clinch lag met Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech, zij ontbreken om die reden bij Marokko, liet hij vrijdag ook nog eens de in topvorm verkerende Tissoudali op de bank. Ryan Mmaee kreeg onder meer de voorkeur in de spits, maar kon het vertrouwen niet belonen.

De spits schoot na een klein uur voetballen een gegeven strafschop namelijk huizenhoog en snoeihard over, waardoor de vroege voorsprong van Congo op de borden bleef staan (zie onder). Die stand veranderde pas toen Tissoudali inviel bij een verder zeer matig spelend Marokko, waar ook de keuze voor linksback Adam Masina enigszins verrassend genoemd mocht worden. Bij Watford komt de verdediger namelijk amper tot niet aan de bak.

Lees ookNieuwe Marokkaanse rel: bondscoach behandelt speler schandalig

De opmerkelijke keuzes van Halilhodzic werden Marokko door Tissoudali (doelpunt zie onder) uiteindelijk niet fataal, maar dat er wat moet veranderen, is kraakhelder. Met in de ploeg onder anderen Sofyan Amrabat, Youssef En Nesyri, Achraf Hakimi en Yassine Bounou had het verschil tegen het nietige Congo met Cedric Bakambu en Dieumerci Mbokani als bekendste namen veel groter moeten zijn. Helemaal omdat de thuisploeg het duel uiteindelijk met een man minder eindigde na de rode kaar voor Glody Muzinga. Wordt deze uitgangspositie in de return hersteld?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen