Ajax neemt afscheid van mislukte Labyad

25 maart 2022, 17:13

Ajax gaat na dit seizoen afscheid nemen van Zakaria Labyad (29). De middenvelder heeft een aflopende verbintenis in de Johan Cruijff Arena, maar heeft definitief te horen gekregen dat die niet wordt verlengd. Maarten Stekelenburg kreeg dezelfde mededeling, maar met hem wordt nog wél gesproken over een langer verblijf.

Voor 1 april moeten alle spelers met een aflopend contract te horen kregen of die wordt verlengd of niet, om te voorkomen dat het contract automatisch doorloopt. Voor André Onana, Danilo en Noussair Mazraoui geldt dat hun verbintenis op eigen verzoek al werd afgekapt nadat die afgelopen is. Voor Przemyslaw Tyton geldt dat overigens niet, omdat dit zijn eerste contract is.

Anders dan met Labyad, die mede door een enkelblessure pas tweemaal in actie kwam dit seizoen, wordt met Stekelenburg nog wel gesproken. De routinier herstelt momenteel nog van een zware blessure, maar blijft mogelijk wel aan na dit seizoen. 'De doelman en de club gaan wel nog in gesprek met elkaar met het oog op komend seizoen', staat er te lezen in het persbericht van Ajax.

Lees ook: Zaak-Labyad: aannemer moet het doen met beelden die hij heeft

Labyad ging in 2018 in het kielzog van trainer Erik ten Hag van FC Utrecht naar Ajax voor een bedrag van liefst zes miljoen euro. Hij speelde in totaal 54 wedstrijden namens de Amsterdammers, waarin hij dertien doelpunten maakte en tien assists gaf. Daarmee heeft hij zijn volledige transfersom niet kunnen inlossen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen