Vertrekt Zirkzee bij Bayern? "Geen zin om in schaduw te lopen"

25 maart 2022, 09:57

Joshua Zirkzee is bezig aan een uitstekend seizoen bij RSC Anderlecht. De twintigjarige spits werd begin dit seizoen door Bayern München gestald bij de Belgische topclub en was in competitieverband sindsdien goed voor dertien doelpunten en zeven assists. Daar hoopt hij komend seizoen van te kunnen profiteren.

Zirkzee heeft nog een contract tot de zomer van 2023 in München. De club en speler hebben nog niet gesproken over een langer verblijf bij de Duitse competitie, waar hij de laatste jaren als stand-in voor Robert Lewandowski fungeerde. "We gaan na het seizoen pas weer in gesprek. Ik pak hier mijn minuten en dat was vooraf ook mijn doel", zegt hij tegen de NOS.

Voor Zirkzee behoort een vertrek komende zomer tot de opties, als een serieuze kans in de punt van de aanval uitblijft. "Om nu na een seizoen waarin ik veel speel weer bij Bayern in de schaduw te gaan lopen, heeft volgens mij weinig zin. Ik wil gewoon spelen en zal na dit seizoen gaan kijken waar dat het best kan en dan ga ik ook in gesprek met Bayern."

De jonge aanvaller kwam vorig seizoen slechts drie Bundesliga-wedstrijden in actie. Het seizoen daarvoor toonde hij zich met vier goals in minder dan 300 minuten nog een uitstekende supersub.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen