Italië spreekt van apocalyps na debacle: 'We zijn in de hel beland'

25 maart 2022, 08:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Italië is compleet in shock na de verrassende uitschakeling in de play-offs om deelname aan het WK in Qatar. De regerend Europees kampioen was negentig minuten lang de dominante ploeg, maar kreeg tegen Noord-Macedonië in blessuretijd het deksel op de neus. Door de 0-1 nederlaag is Italië voor de tweede keer op rij niet aanwezig op het wereldkampioenschap.

Reden voor Corriere Dello Sport om dramatisch uit te pakken op de voorpagina. 'We zijn in de hel beland', valt te lezen. 'Ongelofelijk, opnieuw een ramp. We zijn opnieuw uitgeschakeld voor het WK.' Tuttosport kan zich goed vinden in de woorden van de krant. 'Nooooooooo', is de veelzeggende tekst op de voorpagina. Ook La Gazzetta Dello Sport noemt de eliminatie een ramp.

Lees ook: Historisch! EK-winnaar Italië niet naar WK door Noord-Macedonië

'Vaarwel wereld, vaarwel Europa, vaarwel alles', schrijft de krant. 'We verdienen het om buiten het WK te blijven. Macedonië gaat de play-off spelen met Portugal. We zijn terug in de apocalyps. Het is een nachtmerrie.' De krant was keihard voor het spel van de Italianen. 'Noord-Macedonië heeft niets gestolen. Wij zijn degenen die onderweg verdwaald zijn.'

Italië was vier jaar geleden ook al afwezig tijdens het WK in Rusland, maar richtte zich daarna op knappe wijze op. De Azzurri bleef maandenlang ongeslagen, was nauwelijks te passeren en beloonde zichzelf in de zomer met de EK-titel. In de finale werd na strafschoppen afgerekend met Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen