Zlatan ziet Zweden winnen en maakt zich op voor clash met Lewa

24 maart 2022, 23:20

Zweden heeft donderdagavond met pijn en moeite de finale van de play-offs om een WK-ticket bereikt. De Scandinaviërs wonnen na verlenging met 1-0 van Tsjechië en dus volgt een clash tussen twee topspitsen. In de finale staat Zlatan Ibrahimovic tegenover Robert Lewandowski.

Zonder de niet helemaal fitte Ibrahimovic moest Zweden de klus zien te klaren tegen een stug Tsjechië. In de eerste helft lieten beide ploegen de aanwezige toeschouwers in de Friends Arena nauwelijks genieten. Het was dan ook niet gek dat er halverwege een 0-0 ruststand op het scorebord stond. Na de thee hadden vooral scheidsrechter Michael Olivier en zijn collega's het druk in Solna.

De arbiter uit Engeland moest liefst zeven keer een gele kaart trekken. Oliver slingerde drie Zweedse spelers op de bon en toonde vier Tsjechen een gele prent. Daar moesten de fans het opnieuw mee doen, want doelpunten vielen er niet op Zweedse bodem. Daarom bleek een verlenging nodig, waarin AZ'er Jesper Karlsson helaas op de reservebank moest blijven. Hij zag zijn ploeggenoten wel winnen.

In de 110e minuut konden de mensen in de Friends Arena eindelijk juichen. Op aangeven van ex-Willem II'er Alexander Isak brak prikte Robin Quaison de bevrijdende 1-0 tegen de touwen. Dat doelpunt kwam Tsjechië niet meer teboven en dus blijft Zweden hopen op het WK. De ploeg van bondscoach Janne Andersson speelt aanstaande dinsdag om 20.45 uur een uitduel met Polen, dat door de verbanning van Rusland niet in actie kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen