Bale pakt fraaie hoofdrol en houdt WK-droom met Wales levend

24 maart 2022, 22:36

Wales heeft donderdagavond de finale van de play-offs voor een WK-ticket bereikt. De ploeg van aanvoerder Gareth Bale won voor eigen publiek met 2-1 van Oostenrijk en mag blijven dromen van Qatar. Bale was met twee treffers de grote man namens de Welshmen.

Terwijl we Bale bij Real Madrid amper nog in actie zien, heeft hij zijn WK-droom met Wales zeker niet uit zijn hoofd gezet. De aanvaller eiste in eigen huis de hoofdrol op tegen Oostenrijk, dat het eindtoernooi door een 2-1 nederlaag kan vergeten. In de eerste helft waren de bezoekers dicht bij de 0-1, maar Christoph Baumgartner schoot de bal alleen voor doelman Wayne Hennessey op de lat.

Daarna was het tijd voor Bale. De aanvoerder krulde een vrije trap feilloos tegen de touwen en hielp zijn land daarmee aan de 1-0 voorsprong. De koek was echter niet op voor Bale, die na de thee nog een duit in het zakje deed. Nadat Oostenrijk een hoekschop niet goed weg kreeg, pegelde de captain hard raak: 2-0. Via een eigen doelpunt van Ben Davies deed Oostenrijk wat terug, maar dat bleek onvoldoende.

Het is voor Wales nog even afwachten wie de tegenstander gaat worden in de finale. Door de oorlog in Oekraïne kon dat land vanavond als vanzelfsprekend niet in actie komen tegen Schotland. Dat onderlinge treffen wordt zoals het er nu naar uit ziet in juni alsnog afgewerkt. Daarna volgt zo snel mogelijk de finale en weten we wie zich als laatste Europese land mag gaan melden in Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen