WK-organisatie niet gediend van kritiek Van Gaal: "Belachelijk"

24 maart 2022, 20:20   Bijgewerkt: 24 maart 2022, 20:30

Louis van Gaal begon deze interlandweek met de uitspraak dat het 'bullshit' is dat Qatar het WK mag organiseren. Die kritiek heeft inmiddels ook het gastland zelf bereikt. Hassan Al Thawadi heeft namens de WK-organisatie teruggeslagen richting de bondscoach van het Nederlands elftal. 

"Voor iemand die al zo lang werkzaam is in het voetbal en de kracht ervan begrijpt, is het belachelijk om zo'n nietszeggende uitspraak te doen", was de directe reactie van Al Thawadi in gesprek met beIN Sports. "Ik weet zeker dat hij er niet over heeft nagedacht wat het voetbal hier betekent. Niet alleen voor Qatar, maar voor de hele Arabische wereld."

Hij wees daarbij op de Arab Cup, een toernooi voor Arabische landen waarvan eind 2021 in Qatar de eerste editie plaatsvond. "Daar zag je de passie van de mensen hier, je zag wat voetbal voor ons betekent", zo stelde hij. "Het is niet 'belachelijk' dat een Arabisch land het WK organiseert. Het is tijd voor de Arabische wereld om een plek op te eisen in de voetbalgemeenschap en erkend te worden."

Al Thawadi gaf aan dat veel mensen over de hele wereld de mening delen dat Qatar zeer geschikt is om een groot toernooi te organiseren. "Ook vanuit Nederland en de KNVB. Uit Europa, de Verenigde Staten en andere meer traditionele markten. Zij erkennen dat wij er klaar voor zijn. De Arabische wereld verdient het om in de spotlight te staan. We hebben er hard voor gewerkt om op dit punt te komen."

Uiteraard had de kritiek van Van Gaal vooral te maken met de mensenrechtenschendingen in Qatar, zelfs bij de bouw van de stadions om het WK mogelijk te maken. Dat punt kwam in het gesprek met Al Thawadi niet ter sprake.

Lees ook: Van Gaal haalt uit naar FIFA na Qatar-keuze: "Het is bullshit"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen