Oefenduels: AZ verplettert Go Ahead, FC Twente hard onderuit

24 maart 2022, 17:50

Verschillende clubs gebruiken deze vrije interlandweek om in vriendschappelijke wedstrijden nieuwe dingen uit te proberen en andere spelers aan het werk te zien. Donderdagmiddag kwamen liefst zeven Eredivisieploegen in actie. Dat leverde enkele bijzondere uitslagen op.

AZ - Go Ahead Eagles 7-1

AZ tekende donderdagmiddag in de vriendschappelijke ontmoeting met Go Ahead Eagles voor de meest opvallende uitslag. De bezoekers uit Deventer speelden met veelal reservespelers en dat kwam ze duur te staan. Het werd in Alkmaar verpletterd door AZ, dat ook met een half B-elftal, maar toch ook veel bekende namen op het veld stond. Zakaria Aboukhlal was met liefst vier treffers de grote uitblinker, terwijl ook Kamal Sowah, Tijjani Reijnders en Peer Koopmeiners trefzeker waren. Namens Go Ahead deed Justin Bakker - voormalig jeugdspeler van AZ - iets terug uit een penalty.

Fortuna Düsseldorf - FC Twente 4-0

Voor FC Twente eindigde een bezoek aan Fortuna Düsseldorf in een pijnlijk resultaat. Ook Twente miste de nodige internationals en andere sterkhouders, maar de uiteindelijk 4-0 nederlaag leek toch wat veel tegen een laagvlieger uit de 2. Bundesliga. Het goede nieuws voor de ploeg was dat Mees Hilgers voor het eerst sinds zijn blessure weer in actie kwam. De verdediger stond een uur op het veld.

Willem II - Jong PSV 1-2

Ook bij Willem II keerden met Pol Llonch en Wesley Spieringhs twee spelers terug van een blessure. Zij stonden aan de aftrap van het oefenduel tegen Jong PSV. Het was Maximiliano Romero, eveneens een speler met veel blessureleed achter de rug, die van elf meter de score opende. Verdediger Emil Bergström maakte uit een corner gelijk, maar Mylian Jimenez zorgde er uiteindelijk voor dat de zege toch naar PSV ging.

sc Heerenveen - PEC Zwolle 1-0

SC Heerenveen oefende in eigen huis tegen competitiegenoot PEC Zwolle. Opvallend was daarbij dat de Friezen werden geleid door Roeland ten Berge, normaliter hoofdtrainer van het vrouwenelftal van de club. In het kader van zijn trainersdiploma had hij vandaag echter dus de mannen onder zijn hoede en leidde hij de ploeg naar een 1-0 zege. Sydney van Hooijdonk tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Schalke 04 - FC Utrecht 1-0

Voor het eerst na het ontslag van René Hake begin deze week had interim-trainer Rick Kruys vandaag een wedstrijd van FC Utrecht onder zijn hoede. In Gelsenkirchen zag hij zijn ploeg met 1-0 onderuit gaan tegen Schalke 04. Een vroeg doelpunt van Dominick Drexler bleek het enige van de wedstrijd. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen