Eriksen klaar voor rentree: "Zou hier niet staan als er twijfel was"

24 maart 2022, 16:42

Voor het eerst sinds zijn hartstilstand op het afgelopen EK is Christian Eriksen weer terug bij de Deense nationale ploeg. De vraag is of hij zaterdag tegen het Nederlands elftal al in actie komt, maar dat zijn rentree eraan komt lijkt zeker. Zelf voelt de oud-Ajacied zich er in ieder geval helemaal klaar voor.

De middenvelder maakte duidelijk dat er geen twijfel bestaat of hij er verstandig aan doet om terug te keren. "Ik vertrouw de dokters", begon hij tegenover Sky Sports. "Ik zou hier niet staan als ik niet zeker wist of ik terug kan keren zonder dat er iets kan gebeuren. Ik heb geluk met mijn dokters en met de diagnose. Alles is oké en ik kan weer spelen. Dat helpt me natuurlijk om het leven terug te krijgen dat ik hiervoor had."

Een maand geleden maakte Eriksen bij Brentford al zijn rentree op clubniveau. Zijn doel is om op het WK van dit najaar actief te zijn en met zijn terugkeer in de Deense selectie ligt hij goed op schema. "Het heeft even geduurd, maar ik ben erg blij om terug te zijn. Het was moeilijk voor iedereen. Ik heb met mijn familie veel gepraat over alles wat er gebeurd is. Ik heb sindsdien geprobeerd te herstellen en het gaat nu goed."

Bondscoach Kasper Hjulmand gaf deze week al aan dat Eriksen er goed voor staat. Of hij zaterdagavond tegen Oranje kan spelen, moet nog blijken, maar de wedstrijd van dinsdag zou hij zeker moeten redden. In Kopenhagen spelen de Denen dan een vriendschappelijk duel tegen Servië. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen