Danilo hakt knoop door: "Vijf fantastische jaren bij Ajax"

24 maart 2022, 16:11

Ajax-spits Danilo gaat komende zomer op zoek naar een nieuwe club. Gezien zijn aflopende contract en zijn bescheiden rol in het eerste elftal was dat te verwachten, maar de Braziliaan heeft de knoop inmiddels ook voor zichzelf doorgehakt. De 22-jarige aanvaller gaat op zoek naar een club waar hij meer aan spelen toe kan komen.

In gesprek met Ajax Life ging hij om te beginnen in op zijn huidige rol als derde spits achter Sébastien Haller en Brian Brobbey. "Iedere voetballer wil natuurlijk spelen, maar ik weet dat Haller het goed doet. Als spits moet je begrijpen dat de beste speelt. Zodra het team mij nodig heeft, ben ik er klaar voor."

Voor nu heeft hij dus vrede met die rol, al hoopt hij komend seizoen belangrijker te worden. "Aankomende zomer ben ik transfervrij. Het waren vijf fantastische jaren, maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Dat is best moeilijk, want Ajax is een geweldige club, maar je moet ook aan speeltijd toekomen."

In 2017 verruilde Danilo Santos FC voor de jeugdopleiding van Ajax. Vorig seizoen was hij op huurbasis een seizoen lang eerste spits in de Eredivisie bij FC Twente, maar in Amsterdam zat een kans als eerste spits er vervolgens niet in. Danilo kwam dit seizoen tot dertien Eredivisie-optredens (waarvan twaalf invalbeurten), waarin hij twee keer scoorde. In de KNVB Beker is hij wel nog altijd de verrassende topscorer met zes goals in drie duels. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen