Advocaat gratis aan de slag bij FC Utrecht: "Een liefhebber"

Advocaat gratis aan de slag bij FC Utrecht: "Een liefhebber"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 maart 2022 – Dick Advocaat gaat gratis aan de slag bij FC Utrecht. De trainer fungeert de rest van dit seizoen als klankbord voor de onervaren oefenmeester Rick Kruys. De oefenmeester zal een paar dagen per week aanwezig zijn op de club en is er ook tijdens de wedstrijden bij. Technisch manager Jordy Zuidam vindt het mooi dat de voormalig bondscoach zijn diensten gratis aanbiedt.

"Dat is een enorm groots gebaar", aldus de bestuurder over Advocaat, die aangaf dat hij 'zijn' salaris mag investeren in de jeugdopleiding van de club. "Het geeft ook aan wat voor een liefhebber Dick is. Hij is een oud-speler van de club en is hier als trainer natuurlijk fantastisch vertrokken door de play-offs te winnen. Ook nu is hij hoopvol: hij denkt dat we ook dit seizoen nog mooie dingen kunnen bereiken."

Hoofdtrainer Kruys, die het seizoen in de Domstad afmaakt en daarna weer assistent wordt, is blij met de hulp van Advocaat. Dat vertelt Zuidam. "Hij krijgt als trainer nu echt de kans. Dan is het super fijn dat hij kan klankborden met een trainer die al zoveel heeft meegemaakt. Dick kent bovendien de club en ze hebben eerder al samengewerkt. Dit is een win-win-situatie. Het is mooi dat we terug kunnen vallen op een trainer met zoveel ervaring."

Oud-voetballer Michael Silberbauer complementeert de technische staf na het vertrek van hoofdtrainer René Hake. "We proberen met veel oud-spelers van de club contact te houden. Dat doe ik, maar bijvoorbeeld ook Alje Schut. Michael is een ambitieuze trainer. We hebben hem al die tijd in de gaten gehouden. Het is wel mooi om te zien hoe enthousiast hij direct was. Hij heeft een ontzettend goede drive en kijk op het spelletje. Mooi dat hij terug is in Utrecht", besluit de beleidsbepaler.

Reacties

gerelateerd