Cambuur zoekt tijdelijke De Jong-vervanger: Lodeweges zegt 'nee'

24 maart 2022, 12:51

SC Cambuur moet op zoek naar een trainer tot het einde van het seizoen. Dwight Lodeweges was bij de Leeuwarders in beeld, maar hij heeft de aanbieding naast zich neergelegd. 'Persoonlijke omstandigheden' deden hem dat besluiten.

"Mijn vrouw heeft vorig jaar een ongeluk gehad en daarom was het voor mij op dit moment geen optie om bij Cambuur aan de slag te gaan. Het gaat naar omstandigheden goed met haar, maar het was dus geen optie", vertelt de voormalig interim-bondscoach in gesprek met Voetbal International. Het betekent dat technisch manager Foeke Booy op zoek moet naar een andere trainer die dit seizoen af wil maken.

Henk de Jong komt dit seizoen niet meer in actie bij Cambuur. Bij de trainer werd een cyste in zijn hoofd gevonden. In eerste instantie ging hij weer aan de slag na een rustperiode, maar voor zijn gezondheid was het beter om de rest van dit seizoen afstand te nemen van het voetbal. De club moet op zoek naar een nieuwe oefenmeester, aangezien assistent-trainer Pascal Bosschaart niet de juiste papieren heeft om het seizoen af te maken.

Lodeweges was de eerste optie in Leeuwarden. Hij werkte in het seizoen 2013/2014 al samen met De Jong bij Cambuur. Destijds was Lodeweges eindverantwoordelijke en De Jong assistent. Na het vertrek van eerstgenoemde nam de Fries het stokje van hem over. De Leeuwarders moeten nu op zoek naar een alternatief voor een aantal maanden, aangezien de bedoeling is dat De Jong zijn werkzaamheden weer kan oppakken aan het begin van het nieuwe seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen