'Verbannen Abramovich heeft al nieuwe club op het oog'

23 maart 2022, 22:22   Bijgewerkt: 23 maart 2022, 22:30

In de Turkse media is woensdag een opvallend bericht verschenen. De in Engeland hard aangepakte Roman Abramovich heeft Chelsea nog niet verkocht, maar zou desondanks al druk bezig zijn een nieuwe club in handen te krijgen. Gesprekken over de overname van Göztepe SK, een laagvlieger in de Turkse Süper Lig, zijn in volle gang.

Onder meer het Turkse Fanatik kwamen met dat nieuws. Abramovich zou via een Turkse zakenman in contact zijn gekomen met Mehmet Sepil, president en grootaandeelhouder van Göztepe. De twee hebben vervolgens uitvoerig naar de mogelijkheden gekeken en hebben over enkele dagen een persoonlijke ontmoeting gepland staan. 

Göztepe speelt sinds 2017/18 weer in de Süper Lig, maar verkeert dit seizoen in degradatienood. De club staat op plek achttien (de nummers zeventien tot en met twintig degraderen direct), met een achterstand van acht punten op de eerste veilige plek. Sinds kort speelt er een bekende naam bij de ploeg: Vitesse-banneling Oussama Tannane werd er afgelopen januari aangetrokken. 

Vanwege de Russische invasie in Oekraïne en de band die Abramovich heeft met Vladimir Poetin, legde de Britse overheid de Rus harde sancties op. Dat had onder meer tot gevolg dat hij de club niet mocht verkopen, zoals hij door de ontstane ophef wel van plan was. Vervolgens greep ook de Premier League in en werd Abramovich 'gediskwalificeerd' als directeur van Chelsea. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen