Drie Nederlanders genomineerd voor Premier League Hall of Fame

23 maart 2022, 20:03

Robin van Persie, Ruben van Nistelrooy en Edwin van der Sar hebben tijdens hun spelersloopbaan in Engeland dusdanig veel indruk gemaakt, dat zij in aanmerking komen voor een plek in de Premier League Hall of Fame. De voormalig Oranje-internationals behoren tot de 22 genomineerden van dit jaar. 

Van Persie, Van Nistelrooy én Van der Sar hebben allemaal een verleden bij Manchester United. Van Persie, nog altijd de topscorer aller tijden van Oranje, maakte zelfs de gevoelige overstap van Arsenal naar de topclub uit Manchester. Die keuze pakte goed uit, want in dienst van The Red Devils kroonde Van Persie zich dan toch tot landskampioen van Engeland. In 105 wedstrijden scoorde hij uiteindelijk 58 keer. Voor Arsenal was hij 132 keer trefzeker in 278 wedstrijden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de oud-Feyenoorder in aanmerking komt voor de Hall of Fame van 's werelds grootste competitie. 

Dat geldt natuurlijk ook voor Van Nistelrooy en Van der Sar. Van Nistelrooij scoorde 150 keer in 219 wedstrijden voor Manchester United. Van der Sar was tussen 2005 en 2011 de doelman op Old Trafford. Hij werd vier keer landskampioen. Van der Sar droeg ook nog het shirt van Fulham. De Hall of Fame van de Premier League bestaat momenteel nog uit tien spelers, onder wie Dennis Bergkamp. De kans is dus groot dat Bergkamp binnenkort wordt vergezeld door een landgenoot. Maar de 'concurrentie' is niet gering. Tot de genomineerden van dit jaar behoren grote namen als Sergio Agüero, Vincent Kompany en John Terry. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen