FC Utrecht doet zaken: Brouwers komt over van Go Ahead Eagles

23 maart 2022, 17:54   Bijgewerkt: 23 maart 2022, 18:39

Terwijl FC Utrecht druk bezig is met de opvolging van de begin deze week ontslagen René Hake, roert het zich ook al op de transfermarkt. De Domstedelingen versterken zich met het oog op volgend seizoen met Luuk Brouwers. Dat melden ze woensdagavond via de officiële kanalen. Brouwers staat momenteel nog onder contract bij Go Ahead Eagles

Het verhaal van Go Ahead Eagles is bekend. De ploeg van Kees van Wonderen, die na dit seizoen het trainingspak van SC Heerenveen aantrekt, promoveerde op gedenkwaardige wijze naar de Eredivisie en bewijst geen eendagsvlieger te zijn. De Deventenaren staan momenteel op de twaalfde plaats en zijn zo goed als zeker van een verlengd verblijf op het hoogste niveau. Brouwers blijft sowieso actief in de Eredivisie. Hij maakt, zoals onder meer Voetbal International al meldde, dus de overstap naar FC Utrecht. 

De middenvelder is een belangrijk pion in het succeselftal van Van Wonderen. Hij kwam dit seizoen al 32 keer in actie in alle competities. Brouwers was vooralsnog goed voor tien doelpunten, waarvan acht in de Eredivisie, en drie assists. Volgens VI was FC Utrecht niet de enige Eredivisieclub die interesse had in de middenvelder van Go Ahead Eagles. Ook SC Heerenveen had hem naar verluidt op de korrel. Maar Brouwers kiest dus voor FC Utrecht. Daar zal de huidige nummer zeven blij mee zijn, want Joris van Overeem, Adam Maher én Simon Gustafson lijken na dit seizoen voor een nieuw avontuur te kiezen. 

Brouwers heeft bij Go Ahead Eagles nog een contract tot medio 2023, dus een transfer komende zomer leek sowieso al aanstaande. De Brabander streek in 2020 neer in Deventer, nadat hij 95 keer het shirt van FC Den Bosch had gedragen. Brouwers, die tekent tot medio 2027, wordt de tweede aanwinst voor FC Utrecht met het oog op volgend seizoen. Eerder maakten de Domstedelingen al bekend dat Taylor Booth transfervrij de overstap maakt van het tweede elftal van Bayern München. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen