Wie slaat toe? 'Lille heeft geld nodig, ook Botman in de verkoop'

23 maart 2022, 17:45

Lille verbaasde vorig seizoen vriend en vijand door Paris Saint-Germain af te troeven in de titelstrijd. De regerend landskampioen van Frankrijk vindt zich momenteel echter terug op een teleurstellende zesde plaats. Ook financieel verkeert Lille in zwaar weer. Om die reden zou de club een aantal basisspelers willen verkopen, waaronder Sven Botman

Volgens L'Équipe heeft Lille een schuld van meer dan honderd miljoen euro. Afgelopen zomer kampte de verrassende landskampioen van Frankrijk ook al met financiële problemen, waardoor ze toen al genoodzaakt was om een groot aantal spelers te laten vertrekken. L'Équipe verwacht komende zomer wederom een grote uitverkoop. Zo zou Lille van plan zijn om Jonathan David, Renato Sanches én Botman te verkopen. De verkoop van David, Sanches en Botman zou een bedrag van zo'n 110 miljoen euro moeten opleveren. 

Zo lijkt Botman komende zomer dan toch zijn gewenste transfer te krijgen. De centrumverdediger verruilde Ajax in de zomer van 2020 voor Lille en was een van de uitblinkers in het elftal dat kampioen werd. Ook dit seizoen is hij niet weg te denken uit het hart van de defensie, al viel hij vorige week wel geblesseerd uit in de return tegen Chelsea in de achtste finale van de Champions League. Botman leek afgelopen winter al een transfer te gaan maken, maar toen wilde Lille niet meewerken aan een vertrek naar Newcastle United. 

Lees ook: _blank

De Nederlander staat ook al een geruime tijd op de verlanglijst van AC Milan, dat serieus werk zou willen maken van zijn komst. Geïnteresseerde clubs zullen wel diep in de buidel moeten tasten. Botman heeft bij Lille nog een contract tot de zomer van 2025. De Fransen zouden naar verluidt inzetten op een bedrag van minstens veertig miljoen euro. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen