'Utrecht en Advocaat bijna akkoord over verrassende terugkeer'

23 maart 2022, 16:26

Dick Advocaat lijkt bij FC Utrecht terug te gaan keren in de Eredivisie. Woensdagochtend werd al gemeld dat de 74-jarige trainer in beeld was bij de club waar hij zijn spelersloopbaan afsloot en in 2018/19 al terugkeerde als trainer. Volgens de NOS zijn de gesprekken tussen beide partijen inmiddels in een afrondende fase. 

De mogelijke aanstelling van Advocaat is het gevolg van het ontslag van René Hake, dat dinsdagochtend wereldkundig werd gemaakt. De club nam per direct afscheid van de trainer door de aanhoudend tegenvallende resultaten. Zijn assistent Rick Kruys zal het seizoen als interim-trainer afmaken, maar krijgt daarbij waarschijnlijk dus hulp van de ervaren Advocaat. 

Lees ook: FC Utrecht hoopt op 'gestopte' Advocaat na ontslag van Hake

Advocaat zal - mits hij eruit komt met FC Utrecht - een rol aannemen als adviseur van Kruys. Zo zal hij niet in de dug-out verschijnen en geen media-optredens geven, maar wel aanwezig zijn bij de trainingen van de club. Advocaat zat zonder werk sinds hij in november 2021 werd ontslagen als bondscoach van Irak. Enkele maanden eerder liet hij bij zijn afscheid bij Feyenoord al weten dat hij niet meer aan de slag zou gaan als hoofdtrainer van een club, maar voor een functie als deze staat hij dus nog wel open. 

FC Utrecht heeft de ambitie om dichter bij de traditionele top drie te komen, maar staat op dit moment op een teleurstellende zevende plaats op de ranglijst. Na de 1-3 nederlaag tegen FC Groningen van afgelopen weekend viel het doek voor hoofdtrainer Hake, waarna er nu dus voor een tijdelijke oplossing gekozen wordt. Hoe de staf van de club er volgend seizoen uit zal zien, zal de komende tijd moeten blijken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen