Vraagtekens bij Van Nistelrooij: "Gang van zaken oogt vreemd"

23 maart 2022, 14:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Huub Stevens en Aad de Mos twijfelen of PSV er goed aan doet om Ruud van Nistelrooij aan te stellen als opvolger van Roger Schmidt. De trainer van Jong PSV wordt naar verluidt gekoppeld aan Fred Rutten. Dat is volgens Stevens en De Mos wel een uitstekende zet.

"Het lijkt me een duo dat stormen kan doorstaan, maar mijn eerste keuze zou er eentje zijn geweest met iets meer ervaring. De combinatie met Fred Rutten vind ik goed bedacht. Zeer goed zelfs, maar ik zou het toch opmerkelijk vinden als Ruud van Nistelrooy nu ineens toch de trainer wordt", aldus Stevens in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Natuurlijk kan Rutten hem helpen, maar dan zal hij er ook echt op dagbasis moeten zijn."

Stevens zet zijn vraagtekens bij de handelswijze van de Eindhovenaren. De 68-jarige Limburger was zelf als speler (1975–1986) en trainer (2008-2009) actief in het Philips Stadion. "Ze zijn kennelijk erg overtuigd van hem", oppert de oud-voetballer over Van Nistelrooij. "Toch oogt de gang van zaken wat vreemd. Eerst was het nee, toen misschien wel, toen weer nee en nu dan toch weer wel?" Daar sluit De Mos zich bij aan.

"Ik had liever een overtuigende Van Nistelrooy gehoord in december. Dan was ik enthousiast geweest. Hij heeft toen zijn twijfels geuit en als het straks in de eerste wedstrijden niet goed gaat, verhoogt dat de druk", vertelde De Mos, die tijdens seizoen 1993/94 bij PSV werkte. Van Nistelrooij werkte na zijn actieve loopbaan in de jeugdopleiding van PSV en was als assistent-bondscoach te vinden bij Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen