Rechtszaak Promes uitgesteld door ziekte, nieuwe datum volgt

23 maart 2022, 13:29

De rechtszaak van Quincy Promes gaat volgende week donderdag niet door. Omdat een van de procesdeelnemers ziek is, gaat men op zoek naar een nieuwe datum. Wanneer Promes dan wel vervolgd gaat worden, is nog niet bekend. Dat laat de rechtbank van Amsterdam weten.

Promes zal worden vervolgd voor poging tot moord op zijn neef. In 2020 stak de profvoetballer volgens het Openbaar Ministerie zijn neef neer tijdens een feest in Abcoude. Daarbij liep het slachtoffer blijvend letsel op. In eerste instantie zou Promes worden vervolgd voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Die aanklacht werd verzwaard na een artikel 12-procedure.

Ruim een jaar geleden zat Promes korte tijd vast nadat hij in deze zaak werd aangehouden. Op dat moment was hij nog speler van Ajax, dat hem vervolgens wist te verkopen aan Spartak Moskou. Bij die club staat hij tot op de dag van vandaag onder contract. Afgelopen zomer maakte Promes nog deel uit van de EK-selectie, maar inmiddels wordt hij niet meer opgeroepen voor Oranje.

Promes kwam onlangs in het nieuws door afgetapte telefoongesprekken, waarin hij met familieleden over de steekpartij sprak. Hij werd al afgeluisterd omdat hij ook wordt verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. De afgelopen weken was hij namens Spartak Moskou nog gewoon actief in de Russische competitie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen