FC Utrecht hoopt op 'gestopte' Advocaat na ontslag van Hake

23 maart 2022, 08:49

Dick Advocaat staat hoog op het verlanglijstje van FC Utrecht. De huidige nummer zeven van de Eredivisie zette hoofdtrainer René Hake eerder deze week op straat en schoof assistent Rick Kruys door. Advocaat wordt gezien als de ideale mentor voor de onervaren Kruys.

Volgens De Telegraaf is Utrecht van plan om Advocaat te polsen voor een rol binnen de technische staf. De club heeft voorlopig vertrouwen in Kruys, maar denkt dat de ervaring van Advocaat zeker kan helpen. De 74-jarige oefenmeester zou op die manier worden betrokken bij trainingen en wedstrijden, maar hoeft zich bijvoorbeeld niet bezig te houden met de media.

Utrecht heeft altijd het doel om de traditionele top drie aan te vallen en dat lukt dit seizoen allesbehalve. Dat kostte Hake de kop en met Advocaat binnenboord wil de club er alsnog een goed voetbaljaar van maken. Het doel blijft immers Europees voetbal en daar heeft Advocaat ervaring mee. Tijdens seizoen 2018/19 behaalde hij dat namelijk met Utrecht.

In de zomer van 2019 nam Advocaat afscheid bij Utrecht en ging hij een aantal maanden later aan de slag bij Feyenoord. Hij kondigde aan dat zijn periode in Rotterdam zijn laatste als clubcoach zou zijn. Afgelopen jaar stond hij nog een tijdje voor de groep bij de nationale ploeg van Irak. Dat avontuur bleek echter geen succes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen