Antwerp-fans steunen Overmars, ook de vrouwen: "Wereldniveau"

22 maart 2022, 23:48

Marc Overmars werd maandagmiddag gepresenteerd bij Royal Antwerp FC. De technisch directeur vertrok ongeveer twee maanden geleden bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag, maar daar lijken de meester supporters van zijn nieuwe werkgever niet mee te zitten. Dat laat de overkoepelende Federatie van Antwerp Supporters Clubs weten. In het bestuur zitten vijf mannen en vier vrouwen.

"Op sportief vlak haalt Antwerp een technisch directeur van ­wereldniveau binnen", zegt woordvoerder Dominik Van Landeghem in gesprek met de Gazet van Antwerp. "Zijn palmares spreekt voor zich. Met hem erbij zet Antwerp zijn nationale én ­internationale ambities kracht bij. Uiteraard is er ook de privé­kwestie, waardoor ik begrijp dat veel mensen dit een controversiële zet vinden. Maar we kennen alleen het verhaal dat in de media verscheen."

De woordvoerder stelt dat het bestuur niet met Overmars in zee was gegaan als ze geen vertrouwen in de nieuwkomer hadden. Sally Pelkmans, een van de vier vrouwen in het bestuur van FASC, is het met die woorden eens. "Alles wordt tegenwoordig breed uitgesmeerd en toch weten we niet exact wat er met Overmars en die vrouwen bij Ajax is gebeurd. Oké, dat ontslag komt er niet zomaar, maar elk verhaal heeft twee kanten. Ik probeer naar het sportieve te kijken en veronderstel dat Overmars in de machtsfunctie die hij opnieuw zal bekleden niet dezelfde fout zal maken. Anders zit Antwerp met een probleem."

Shirtsponsor heeft gemengde gevoelens

Heylen Vastgoed is de shirtsponsor van de ambitieuze club. Daar is met gemengde gevoelens gereageerd op de komst van Overmars, vertelt Cedric Vanhencxthoven van het bedrijf. Hij noemt het  in gesprek met Sporza 'hinken op twee gedachten'. "Sportief is het mogelijk een heel goede zet, maar imagotechnisch en intern zal het wel gevoelig liggen. Ik had als bestuurder misschien een andere keuze gemaakt, maar ik heb niet voldoende kennis over het verleden en over of de man in kwestie er op dit moment schuldinzicht over heeft. Als er nog dingen naar buiten zouden komen, zullen we ons nog eens beraden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen