Analisten zien Oranje-dilemma: "Bij vlagen lijkt Danjuma op Mbappé"

22 maart 2022, 18:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal wil deze interlandperiode met vijf verdedigers spelen, waardoor er waarschijnlijk maar twee aanvallers opgesteld worden. Memphis Depay lijkt onomstreden bij het Nederlands elftal. Maar wie er naast hem gaat spelen? Dat is de grote vraag. De keuze lijkt vooral te gaan tussen Donyell Malen en Arnaut Danjuma, stellen analisten Pierre van Hooijdonk, Ronald de Boer en Hans Kraay jr.

"Ik denk toch Donyell Malen", begint voormalig aanvaller Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International. "Arnaut Danjuma is ook een serieuze optie, hij doet het goed bij Villarreal. Maar ook hij is minder een pure zestienmetergebied-spits dan Malen. Als partner van Memphis is dat wel belangrijk. Die loopt vaak overal en nergens, dan is het wel fijn als je iemand daarvóór hebt die ook de diepte achter de laatste lijn zoekt."

De Boer stelt dat 'een goede Malen' ook voor hem de beste optie is. "Dan heb je snelheid, techniek en scorend vermogen, hij vormt de beste combinatie met Memphis. Hij moet misschien nog wel iets meer rust voor het doel vinden. Overigens heb ik ook genoten van Danjuma in de Champions League. Wat een versnelling heeft die man, bij vlagen lijkt hij net op Mbappé. Maar als hij gevaarlijk wordt met een actie, begint die bijna altijd vanaf links. Daar vind ik hem beter dan in het centrum", legt de analist uit.

Kraay stelt juist dat Danjuma bij Villarreal veel ervaring opdoet met een tweespitsensysteem. "Ik houd van mooie voetballers met een passeerbeweging. Eigenlijk alles wat ik zelf als voetballer níét had, vind ik mooi. Danjuma lijkt de laatste jaren nog explosiever te zijn geworden, zijn versnelling is indrukwekkend.De druk lijkt ook geen vat op hem te krijgen. Danjuma speelt, zoals hij praat: onbevangen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen