Drie Nederlanders in lijst met grootste talenten; Rensch in top tien

22 maart 2022, 15:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajacieden Devyne Rensch en Naci Ünüvar en PSG-talent Xavi Simons konden dinsdag op een mooie uitverkiezing rekenen. De drie jonge Nederlanders zijn namelijk opgenomen in de NXGN 2022 van het Engelse GOAL, een jaarlijkste lijst met de vijftig grootste talenten van de wereld (geboren na 1 januari 2003). 

Het veelgeprezen Ajax-talent Naci Ünüvar is terug te vinden op plek 31. 'Hij wordt al getipt voor de top sinds hij als vijftienjarige Ajax Onder 19 naar de landstitel hielp en bevindt nog altijd op dat pad', luidde de toelichting. Er werd op gewezen dat Ünüvar de jongste scorende Ajax-debutant ooit was (in januari 2020) en dat FC Barcelona en Manchester United hem al eens in het vizier kregen. De achttienjarige Ünüvar speelt zijn wedstrijden nu nog voor Jong Ajax, maar kwam in de KNVB Beker al tot drie optredens in het eerste elftal. 

Op plek 27 staat Xavi Simons, die steeds vaker bij het eerste elftal van Paris Saint-Germain betrokken wordt. 'Nadat hij in de jeugdopleiding van FC Barcelona een internetsensatie werd, werd Simons telkens geconfronteerd met de vraag of hij met zijn potentie ook tot een carrière op topniveau zou kunnen komen. Na een langzame start bij PSG, is hij dit seizoen opgebloeid.' Het is echter de vraag of PSG daar zelf nog veel profijt van heeft, want zijn aflopende contract is nog altijd niet verlengd.

Devyne Rensch lijkt na zijn doorbraakjaar bij Ajax nu een iets minder seizoen door te maken, maar is desondanks terug te vinden in de top tien van de lijst. Hij bezet plek zeven, nog boven bijvoorbeeld Borussia Dortmund-talent Youssoufa Moukoko (plek 8). Rensch werd gezien als het volgende toptalent uit de Amsterdamse jeugdopleiding en werd omschreven als 'een echte Ajax-verdediger'. Het medium voorspelt dat hij in de komende jaren bij een van de 'eliteclubs' uit Europa zal tekenen. 

De top vijftig wordt aangevoerd door Borussia Dortmund-speler Jude Bellingham. Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Gavi (FC Barcelona), Jamal Musiala (Bayern München) en Harvey Elliott (Liverpool) maken de top vijf compleet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen