"Spelen onder Xavi is op het lijf van Frenkie de Jong geschreven"

22 maart 2022, 14:30

FC Barcelona is onder Xavi bezig aan de weg omhoog. De Catalanen wonnen afgelopen weekend met 0-4 bij Real Madrid, maar vooral de manier waarop maakte veel indruk. Gerard Piqué tweette na het duel zelfs dat de club terug was op het niveau waarop het hoorde. De Nederlandse analisten zijn het daarmee eens en loven ook de rol van Frenkie de Jong.

"Frenkie was echt aanwezig tegen Real Madrid en of het systeem nu iets wordt aangepast of niet: de manier van spelen onder Xavi is hem natuurlijk op het lijf geschreven, met de stijl die hem kenmerkt", stelt voormalig FC Barcelona-speler Boudewijn Zenden tegenover De Telegraaf. "Deze 0-4 was natuurlijk fantastisch, omdat hij ook heel onverwachts kwam. Na al het tumult bij de club en omdat Real Madrid vrij probleemloos ruim bovenaan staat in de competitie. Achteraf realiseer je je dat het ook makkelijk 6-1 of 7-1 had kunnen worden. Dit was echt weer een beetje ouderwets overtuigend."

Ook bij Ziggo Sport was er veel aandacht voor de overtuigende zege in Madrid van de ploeg van Xavi. "Het voetbal van Xavi past heel goed bij wat Frenkie ook speelt", analyseerde Youri Mulder. "Hij rechtshalf en linkshalf Pedri." Collega-analist Ronald de Boer sluit zich aan bij de woorden van Mulder. "Hij heeft geleerd te wachten op de bal. Er kunnen anderen ook iets met de bal."

Lees ook'Pure class' Frenkie de Jong oogst lof bij FC Barcelona

De Jong kwam dit seizoen tot 36 officiële optredens namens FC Barcelona, waarin hij viermaal scoorde en evenzoveel assists gaf. Afgelopen weekend was hij onder meer bij het derde doelpunt van de ploeg van Xavi indirect betrokken met een balverovering en voorassist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen