Van Dijk wijst media op verantwoordelijkheid: "Jullie gaan ook"

22 maart 2022, 12:46

Nu de voorbereiding op het WK in Qatar is begonnen, laait ook de discussie over het gastland weer op. Louis van Gaal sprak zich maandag al uit over de toewijzing van het WK aan het omstreden land en een dag later volgde ook aanvoerder Virgil van Dijk. Hij kaatste de bal echter ook terug richting de aanwezige pers.

"De bondscoach was volgens mij heel duidelijk over Qatar en wij denken er ook zo over", begon Van Dijk, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Hij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/399266/van-gaal-haalt-uit-naar-fifa-na-qatar-keuze-het-is-bullshit/,_blank,noemde het 'bullshit'] dat het land een WK toegewezen krijgt 'om het voetbal in het land te ontwikkelen'.  "Het gaat puur om geld en commerciële belangen", was hij uitgesproken. Woorden waar zijn spelers zich volgens de aanvoerder dus in kunnen vinden. 

Van Dijk voegde daar echter ook aan toe dat er nu weinig meer aan te doen is. "We zitten wel in een stadium dat het nu eenmaal zo is dat we daar gaan spelen. We kunnen nog wel proberen een verschil te maken, maar wij zijn voetballers, geen mensen uit de politiek. We gaan erheen en misschien zorgt dat daar voor veranderingen."

Over concrete acties vanuit de spelersgroep is nog niet gesproken, al gaf Van Dijk wel aan dat de internationals daarvoor open staan. "Maar we kunnen allemaal een bijdrage leveren hè. Niet alleen de spelers, ook de journalisten. Want jullie gaan er ook heen toch?"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen