Jordi Cruijff over 'lokroep Ajax': "Voorlopig werk ik in Barcelona"

22 maart 2022, 12:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordi Cruijff (48) gaat voorlopig niet aan het werk als de opvolger van Marc Overmars bij Ajax. Hoewel de technisch adviseur van FC Barcelona niet wil bevestigen of hij benaderd is door de Amsterdammers voor de vacature van directeur voetbalzaken, geeft hij aan vooralsnog gewoon aan te blijven in Catalonië.

"Ik praat nooit over clubs, of ik wel of niet door een club ben benaderd. Vind ik niet netjes", vertelt Cruijff tegenover Helden. "Schreef De Telegraaf dat ik ben benaderd door Ajax, en het AD dat die berichten onzin waren? Dat is een mooi voorbeeld hoe de pers werkt", liet de zoon van de legendarische Nummer 14 de waarheid over de belangstelling vanuit Amsterdam in het midden.

"Ik houd van avontuurlijke dingen, van moeilijke uitdagingen, dat zit in me. En Marc Overmars opvolgen is een zware opgave. Ajax moet geen andere afslag nemen", denkt Cruijff, die zelf 'gewoon' in Catalonië blijft en dus de lokroep van Ajax normaliter niet zal beantwoorden. "Voorlopig werk ik in Barcelona." In die functie is hij mede door de goede verstandhouding met Xavi inmiddels gepromoveerd in Camp Nou. 

Lees ook: Huntelaar gaf Ajax in het verleden al eens een scoutingstip

Ook met Xavi's voorganger Ronald Koeman had Cruijff overigens een goede relatie. Zowel toen hij als speler bij FC Barcelona speelde, als ook de laatste tijd. "Ik weet dat het voor Ronald als trainer door de situatie bij de club een heel lastige opgave was. Dat had voor elke trainer gegolden. Het was gewoon een moeilijk moment om toen trainer te zijn. Maar gelukkig hebben we nog goed contact", aldus Cruijff.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen