Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hier kan Feyenoord op voortborduren na het verlies bij Ajax

Hier kan Feyenoord op voortborduren na het verlies bij Ajax

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

22 maart 2022 – Feyenoord ging zondag in de slotfase ten onder tegen Ajax. De ploeg van Arne Slot maakte in de eerste helft veel indruk met het veldspel, maar moest het in het tweede bedrijf toch afleggen tegen de individuele klasse van de Amsterdammers - mede vanwege de donderdagse verplichtingen in de Conference League. FCUpdate.nl zet een aantal punten op een rijtje waar de nummer drie van de Eredivisie vertrouwen uit kan putten.

Ajax uit de wedstrijd gehaald
Tot twee keer toe is het Feyenoord dit seizoen gelukt om de Amsterdammers het voetballen bij vlagen onmogelijk te maken. In De Kuip was het eerder dit seizoen een matige Klassieker, waarin beide ploegen voornamelijk bezig waren om elkaar uit de wedstrijd te halen. Tijdens de eerste helft in de Johan Cruijff ArenA lukte Feyenoord dit opnieuw, terwijl de formatie van Arne Slot ditmaal zelf ook nog eens goed voetbal speelde. Ondanks de twee verliespartijen wist Feyenoord heel goed hoe ze Ajax het beste konden bestrijden.

Uitstekend druk zetten
Arne Slot staat bekend als een tactisch sterke oefenmeester en liet dat tijdens De Klassieker ook blijken. Feyenoord zorgde er met een goede manier van druk zetten voor dat Ajax niet op de gewenste manier kon opbouwen. De Rotterdammers zaten er als André Onana aan de bal was bovenop en loerden op fouten in de defensie bij Ajax. Een fout werd vervolgens door oud-Feyenoorder Steven Berghuis gemaakt, wat genadeloos hard afgestraft werd door Feyenoord. Zonde dat ze dat in het laatste half uur niet ook konden brengen, al had dat ook te maken met de fysieke staat en de wissels die Ajax kon inbrengen. 

Vervangen van Kökcü
In aanloop naar De Klassieker kampte Feyenoord met personele problemen. Doelman Justin Bijlow was door een langdurige blessure afwezig en middenvelder Orkun Kökcü moest de topper missen door een schorsing. Hoewel de rol van Bijlow door Ofir Marciano niet goed werd overgenomen, werd de ontbrekende Kökcü wél uitstekend vervangen door Jens Toornstra, die een van de betere spelers aan de kant van Feyenoord was. Toornstra liet zien dat hij op het middenveld ook prima uit de voeten zou kunnen met Frederik Aursnes en Guus Til naast zich. Een opluchting voor Slot, die zo in de breedte wat meer opties krijgt. 

Manier van verdedigen
Hoewel Ajax in de tweede helft ontzettend gevaarlijk werd voor het doel van Marciano, liet Feyenoord ook verdedigend gezien een prima indruk achter. Vooral de backs Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia, lieten zich in de Johan Cruijff ArenA van hun beste kant zien. Maar ook in het hart van de defensie stond het prima, waar de van het coronavirus herstelde Gernot Trauner weer was teruggekeerd en ondanks amper trainen een royale voldoende scoorde. Met deze betrouwbare defensie kan trainer Arne Slot de komende weken met vertrouwen ingaan, mits Marciano niet al te flaters meer slaat. 

Vertrouwen en lef
Het grootste deel van de supporters van Feyenoord was zondag lovend over het optreden van de Rotterdammers in de eerste helft. Het was jaren geleden dat de Rotterdamse club zich op zo'n manier heeft gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA. Waar Feyenoord in het verleden ver terugzakte, durfde Arne Slot zijn ploeg ver naar voren te laten voetballen. Voor de nummer drie van de Eredivisie moet dat een bevestiging zijn dat er met lef en vertrouwen in eigen kunnen veel bereikt kan worden, zeker alle afwezigen, rommelige voorbereiding én Conference League-treden daarbij opgeteld. 

Door: Tijmen Gerritsen
Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd