'FC Barcelona definitief rond met concurrent Frenkie de Jong'

22 maart 2022, 07:57

FC Barcelona heeft met Pedri, Gavi, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Nico González en Riqui Puig al een overvol middenveld, maar de kans is zeer groot dat er vanaf volgend seizoen nog een controleur bijkomt. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is de club namelijk akkoord met AC Milan-speler Franck Kessié (25), wiens contract na dit seizoen afloopt.

De journalist spreekt op zijn Twitteraccount over 'Here we go soon', een term die hij vaak gebruikt als een deal rond is. Ook collega-transfergoeroe Gianluca di Marzio schrijft over een akkoord tussen de Catalaanse grootmacht en Kessié, die een contract tot en met 2026 tekent. Daarbij gaat hij jaarlijks zo'n zeven miljoen euro opstrijken.

AC Milan leek Kessié overigens te verleiden tot een nieuw contract. De Italiaanse kampioen bood echter niet meer dan vijf miljoen euro per seizoen aan salaris en wilde daar ondanks interesse van FC Barcelona geen water bij de wijn doen. Eerder speelde de middenvelder voor Atalanta Bergamo, dat hem oppikte bij Stella Club, dat actief is in het thuisland van Kessié (Ivoorkust).

Lees ook: 'Pure class' Frenkie de Jong oogst lof bij FC Barcelona

Vertrek Dybala bevestigd

Kessié is niet de enige topspeler die na dit seizoen vertrekt uit de Serie A, normaliter geldt dat voor Paulo Dybala ook. De Argentijn heeft een aflopend contract bij Juventus en directeur Maurizio Arrivabene heeft laten weten dat er geen nieuw contract komt voor de aanvaller vanuit de Oude Dame. "We verlengen het contract van Paulo Dybala niet. We gaan geen ander voorstel doen - die beslissing is genomen", aldus Arrivabene tegenover Sky Sports. Normaliter zal Dybala ook vertrekken uit de Serie A na dit seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen