'Bosz wil dolend Lyon versterken met David Neres'

21 maart 2022, 20:44

Peter Bosz hoopt David Neres tot het einde van het seizoen aan de selectie van Olympique Lyon toe te voegen. De 25-jarige Braziliaan, die in het verleden met Bosz samenwerkte bij Ajax, mag tot het einde van het seizoen vertrekken bij Shakhtar Donetsk vanwege de oorlog in het land.

De FIFA heeft een speciale regel voor alle spelers in Rusland en Oekraïne ingevoerd. Daardoor mogen zij ook met een doorlopend contract het seizoen in een ander land afmaken. Daar hoeven de clubs bovendien geen transfer- of huursom voor te betalen. Dat maakt spelers als Neres een zeer interessant transferobject, vindt ook Olympique Lyon.

De Franse subtopper, die momenteel teleurstellend in de Franse middenmoot bivakkeert, zou Neres volgens Foot Mercato dolgraag naar Frankrijk halen. Lyon staat slechts op de tiende plaats en heeft een kwaliteitsimpuls nodig om nog iets van het seizoen te maken. In de Europa League is Lyon nog wel kwartfinalist.

Bosz verwelkomde Neres in 2017 bij Ajax, dat in de winter twaalf miljoen euro neertelde voor de Braziliaanse buitenspeler. Neres kende een lastige gewenningsfase, maar groeide uiteindelijk uit tot vaste waarde. De afgelopen jaren verloor hij langzaam zijn plek, waardoor hij in de afgelopen winterstop koos voor een miljoenentransfer naar Shakhtar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen