Frenkie de Jong na Clasico-primeur: "Er is geen beter gevoel"

21 maart 2022, 16:25

Frenkie de Jong won zondagavond voor de eerste keer in zijn loopbaan een Clásico. FC Barcelona was op bezoek bij aartsrivaal Real Madrid met 0-4 te sterk, waardoor het de Catalaanse topvorm andermaal onderstreepte. De Jong kon na afloop zijn geluk niet op.

De balans van de Nederlandse middenvelder was dramatisch. Sinds zijn megatransfer van Ajax naar FC Barcelona in 2019 trof hij Real Madrid vijf keer, maar telkens stapten de Madrilenen met een overwinning van het veld: de magere cijfers: De Jong verloor vier keer en speelde slechts één keer gelijk: zijn eerste Clásico eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Daar maakten De Jong en Barça zondagavond op fraaie wijze een einde aan. "Dit is top, er is geen beter gevoel", aldus De Jong voor de camera van Ziggo Sport. "Ik ben echt super blij met deze overwinning. Het heeft er altijd wel ingezeten, maar vandaag waren we heel goed. We waren comfortabel aan de bal en zochten steeds met succes te vrije man."

Dat lukte Barça uitstekend, merkte De Jong al snel. "Het was fijn dat er snel goals vielen in de eerste helft, daardoor moesten zij wel komen. Ze hebben meestal een ploeg die loert op de counter, dus daarom was het fijn dat we snel scoorden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen