Hofland geïrriteerd: "Moeten eens kritischer naar de VAR kijken"

21 maart 2022, 11:43

Willem II was zondag zeer dicht bij de tweede overwinning in twintig wedstrijden tijd. Toch ging het tegen AZ in de blessuretijd nog mis door een late treffer van Zakaria Aboukhlal. Na afloop heerste bij de nieuwe trainer van Willem II Kevin Hofland vooral enorme trots, maar hij hield wel een zure nasmaak over aan de arbitrage.

Net voor de rust stond Willem II namelijk met 2-1 voor en kreeg het ook nog een penalty mee. Op het moment dat Freek Heerkens wilde uithalen, werd er een voet voor gezet, waardoor hij ten val kwam. Toch werd Rob Dieperink naar de kant gehaald door de VAR en hij besloot de penalty te annuleren. Hofland gaf tegenover het Brabants Dagblad aan niet te spreken te zijn over deze ingreep.

"Als dit op het middenveld gebeurt, is dit honderd procent zeker een overtreding." Daarbij wil Hofland de rol van de VAR in het algemeen eens wat beter onder de loep nemen. "Ik vind het heel discutabel wat er in het algemeen de laatste tijd allemaal gebeurt. Tja, waar hebben we het dan over? Ik vraag me af of we niet eens wat kritischer naar de rol van de VAR moeten kijken."

Lees ook: Supersub Aboukhlal ontneemt Hofland in slotfase overwinning

"Dit was toch gewoon een overtreding? En anders is het sowieso geen duidelijke fout van de scheidsrechter." Ook bij de eerste tegentreffer verbaasde Hofland zich over de arbitrage. Derrick Köhn werd namelijk geblokt door zijn tegenstander. "De uitleg die ik kreeg, was dat de corner nog niet genomen was en dan maakt het dus blijkbaar niet uit…"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen