Supersub Aboukhlal ontneemt Hofland in slotfase overwinning

20 maart 2022, 22:04   Bijgewerkt: 20 maart 2022, 22:12

Lang zag het er naar uit dat Kevin Hofland als nieuwe trainer van Willem II meteen zou winnen bij zijn debuut, maar Zakaria Aboukhlal besliste namens AZ anders. In de eerste minuut van de blessuretijd dompelde hij heel Tilburg in rouw door uit een corner de 2-2 binnen te koppen. Onverdiend was het niet, want Willem II hield na de 2-0 voorsprong alleen maar tegen en had daarbij drie keer het aluminium aan haar zijde.

Een loodzware opgave was waar Hofland in Tilburg aan begon. De Tricolores waren afgezakt naar plek zestien, terwijl nummer 17 Sparta een punt minder had en nog een wedstrijd mocht inhalen. Maar belangrijker voor Hofland was dat hij de club weer in een positieve flow moest zien te krijgen. Willem II won 6 februari voor het laatst en dat was de enige overwinning in de laatste negentien duels. Daarbij scoorden de Tilburgers al vijf wedstrijden op rij niet.

Met nog acht duels te gaan dit seizoen werd het voor Willem II dus hoog tijd voor de ommekeer. Tegen AZ moest die dan gaan komen, en mogelijk waren de Alkmaarders daar de ideale tegenstander voor. AZ kreeg in een week tijd drie tegenslagen te verwerken, twee in de Conference League (onterecht verlies in Noorwegen en na verlenging uitgeschakeld afgelopen donderdag) en een in de Eredivisie. Het team van Pascal Jansen ging na veertien duels zonder nederlaag thuis onderuit tegen FC Twente, dat bovendien dit weekend ook de vierde plaats van AZ overnam. 

Zo kon Willem II de marge niet opnieuw naar twee brengen, want AZ had na ruim een half uur spelen de aansluitingstreffer gemaakt. De 2-1 van Bruno Martins Indi uit een corner bracht de onzekerheid bij Willem II terug, waardoor het vergat te voetballen. AZ omsingelde de Tilburgers, klopte via Jordy Clasie en Martins Indi op de deur, maar scoorde niet. Jesper Karlsson had dat bij een 0-0 stand al kunnen doen, alleen ontbrak hem het aan geluk. Het schot van de Zweed ging via de handen van doelman Timon Wellenreuther op de paal.

Het pechgehalte was hoog bij AZ, want in de tweede helft zat het de nummer vijf van de Eredivisie ook bepaald niet mee. Het deed er alles aan om de 2-2 af te dwingen, maar in het eerste gedeelte van de tweede helft was het houtwerk opnieuw de spelbreker, tot twee keer toe. Een schot van Yukinara Sugawara duwde Wellenreuther via de lat over en Dani de Wit trof na een mooie combinatie de binnenkant van de paal.

Debuterend coach Hofland zag het vanaf de zijlijn allemaal gebeuren, terwijl hij zelf veelal druk aan het coachen was. Voornamelijk om zijn team verdedigend goed neer te zetten, want voorin was Willem II eigenlijk niet te vinden. Het groef zich helemaal in op de eigen helft, wachtend tot de negentig minuten een keer voorbij waren. De negentig minuten gingen voorbij, maar daar kwamen nog vier minuten blessuretijd bij. En precies daarin ging het mis voor de thuisploeg. Invaller Aboukhlal kopte raak uit een corner, waarbij Emil Bergstrom door Hofland was gebracht. Zo ging niemand met een blij gezicht van het veld: Willem II rook een zege en verspeelde een 2-0 voorsprong, AZ leed duur puntverlies bij de strijd om de subtopplaatsen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Timon Wellenreuther 6, Leeroy Owusu 7, Wessel Dammers 5, Derrick Köhn 5, Mats Köhlert 5 (78. Miquel Nelom -), Dries Saddiki 5, Freek Heerkens 5, Daniel Crowley 5, Ché Nunnely 6.5 (90. Emil Bergström -), Jizz Hornkamp 4.5 (67. Max Svensson 5) , Elton Kabangu 6.

AZ: Peter Vindahl Jansen 5, Aslak Witry 5 (68. Zakaria Aboukhlal 6.5), Pantelis Hatzidiakos 5 (87. Sam Beukema -), Bruno Martins Indi 6, Owen Wijndal 5, Jordy Clasie 5, Tijjani Reijnders 5 (68. Hakon Evjen 5), Dani de Wit 6, Yukinari Sugawara 6.5, Vangelis Pavlidis 5, Jesper Karlsson 6.

Man of the match: Leeroy Owusu

Spelers moeten minimaal twintig spelen om in aanmerking te komen voor de beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen