Bosz krijgt rode kaart bij kwakkelend Lyon, domper Van de Beek

20 maart 2022, 19:03

Peter Bosz (58) heeft geen einde kunnen maken aan de sportieve malaise in de Ligue 1. Olympique Lyon won slechts een van de laatste vier duels in de Franse competitie en kon ook tegen rivaal Stade Reims geen aansluiting vinden bij de (sub)top (0-0). Tot overmaat van ramp werd de Nederlandse coach naar de tribunes gestuurd. 

Al na een half uur kon de coach inrukken met een directe rode kaart. Scheidsrechter Johan Hamel stuurde de Nederlander bij een doelpuntloze tussenstand weg vanwege commentaar op de leiding. Bosz was het onder meer oneens met de gele kaart voor middenvelder Maxence Caqueret en liet dat in de ogen van Hamel te nadrukkelijk weten in woord en gebaar.

Vanaf de tribune zag Bosz hoe zijn elftal te weinig creëerde op het veld en tot in blessuretijd weinig kansen bij elkaar speelde. Daardoor blijft de kwartfinalist in de Europa League kwakkelen in de nationale competitie. Voormalig Eredivisie-spelers Mitchell van Bergen en Arber Zeneli bleven negentig minuten op de bank, terwijl Azor Matusiwa negentig minuten op het veld stond.

Everton pijnlijk onderuit

Zonder Donny van de Beek, die nog altijd ontbrak bij The Toffees vanwege ziekte, heeft Everton zondagmiddag een lijdensweg ondergaan. Op bezoek bij Crystal Palace verloor de formatie van Frank Lampard met 4-0 (!), waardoor de bespeler van Selhurst Park naar de halve finale van de FA Cup gaat. Zij treffen Chelsea, terwijl Manchester City – dat zich zondag plaatste ten koste van Southampton – de winnaar treft van het duel tussen Liverpool en Nottingham Forest.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen