KNVB wil Koeman terug als bondscoach: gesprekken gestart

20 maart 2022, 13:41   Bijgewerkt: 20 maart 2022, 15:00

Ronald Koeman lijkt terug te keren bij het Nederlands elftal. Hij moet Louis van Gaal opvolgen na het wereldkampioenschap in Qatar. De clubloze trainer en de voetbalbond zouden al met elkaar aan de onderhandelingstafel zitten om te praten over een nieuwe samenwerking.

Koeman stond eerder al voor de groep bij het Nederlands elftal. Hij vertrok bij de nationale ploeg omdat hij voor het avontuur bij FC Barcelona wilde gaan. De oefenmeester heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit als trainer aan de slag wilde gaan bij zijn oude club. Toen hij die kans kreeg, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. Het werd geen sprookje. Eerder dit seizoen werd hij op straat gezet. Nu kan hij dus terugkeren in zijn vorige functie, waar hij het goed deed.

De onderhandelingen zouden volgens de NOS al zo vergevorderd zijn dat Koeman al bezig is om de technische staf samen te stellen. Eerder werkte hij met assistent-trainer Dwight Lodeweges succesvol samen bij Oranje. Hij bleef toen de eindverantwoordelijke vertrok. Lodeweges bleef de rechterhand bij Frank de Boer, maar dat werd geen succes, met een teleurstellend Europees kampioenschap als gevolg. Daarna stopte Lodeweges. Koeman moet dus op zoek naar nieuwe mensen, aangezien de huidige bondscoach Van Gaal zijn eigen mensen meenam.

In Koeman's eerste periode als bondscoach plaatste hij zich voor het Europees kampioen en wist hij de finale van de Nations League te halen na teleurstellende jaren voor de nationale ploeg. Nu mag hij zich met Oranje opnieuw proberen te plaatsen voor het Europese toernooi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen