NEC stapt naar KNVB na VAR-moment: "Willen niet ingrijpen"

NEC stapt naar KNVB na VAR-moment: "Willen niet ingrijpen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 maart 2022 – NEC is niet blij met de VAR en stapt daarom naar de KNVB. Tegen Sparta Rotterdam schoot verdediger Cas Odental een inzet tegen de hand van Adil Auassar aan, maar de bal ging niet op de stip voor een strafschop. Scheidsrechter Jochem Kamphuis zag er niets in en ook de videoscheidsrechter greep niet in. Het is niet voor de eerste keer in de afgelopen weken dat de Nijmegenaren het oneens zijn met de arbitrale beslissingen in Zeist.

Hans Kraay onthult bij Goedemorgen Eredivisie dat de promovendus naar de KNVB gaat. Dat weet hij nadat hij met algemeen directeur Wilco van Schaik heeft gepraat. "Mensen durven, kunnen of willen niet ingrijpen", zo citeert de presentator de bestuurder van de Nijmegenaren, waarna hij ook zijn eigen mening vertelt over de handsbal, die dus geen strafschop opleverde. "Ook zonder scheidsrechterscursus kun je dit zien."

Lees ook: Frustratie bij NEC: "Lijkt erop dat ze in Zeist naar de wc waren"

Henk ten Cate denkt dat de VAR te vaak probeert om de scheidsrechter te beschermen, wat in sommige situaties ten koste gaat van de objectiviteit. "Misschien is het zo dat ze elkaar gewoon niet te kakken willen zetten en elkaar willen beschermen. Dat zo'n VAR denkt: als ik die beslissing terugdraai, zet ik hem voor lul."

Odental, de man die het schot produceerde waarna de ophef ontstond, was tegenover Omroep Gelderland hard over de arbitrage. "Ik ben pissig. Hier worden ons drie punten afgenomen. Ik heb de beelden terug gezien, dit is een honderd procent penalty." Spartaan Auassar was voor de camera van ESPN eerlijk over de situatie: "De scheidsrechter kon hem geven, daar kan ik ook wel mee leven."

Reacties

gerelateerd