Ten Cate waarschuwt 'voorspelbaar' Ajax: "Helemaal bij Antony"

20 maart 2022, 12:11

Henk ten Cate denkt dat Erik ten Hag een nieuwe speelstijl moet zoeken met Ajax. De afgelopen weken vallen de resultaten en het spel enigszins tegen, waardoor de druk op de trainer toeneemt. De tegenstanders lijken inmiddels te weten hoe ze het de koploper moeilijk kunnen maken.

"Iedere nederlaag voel je, elke dag van de week. Tot aan de volgende wedstrijd. De resultaten van de laatste weken zijn niet goed, door de manier van spelen. Ik heb het idee dat de tegenstanders in de gaten hebben hoe Ajax speelt. De combinaties Noussair Mazraoui – Antony en Dusan Tadic – Daley Blind hebben de tegenstanders nu wel behoorlijk door", aldus Ten Cate bij Goedemorgen Eredivisie. "Het wordt te voorspelbaar, helemaal bij Antony. Hij gaat alleen maar binnendoor."

In de topper met Feyenoord moet de Braziliaanse aanvaller het weer opnemen tegen Tyrell Malacia. Kees Kwakman kijkt uit naar die onderlinge duels. "Dit is voor Malacia top, zulke wedstrijden. Antony is misschien wel de beste rechtsbuiten van de competitie", aldus de analist. Hans Kraay junior vindt de aanvaller een uitstekende speler, maar ziet toch een zwak punt bij hem: te vaak laat hij zich van zijn slechte kant zien in opstootjes.

"Als ik zo goed zou zijn als Antony, dan zou ik het gewoon een compliment vinden als ze me schoppen. Ik zou overal bij wegblijven, hij is nu overal bij betrokken. Ik zal straks aan Erik ten Hag vragen of hij Antony al heeft gewaarschuwd voor Malacia", aldus Kraay. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen