"Wat is de procedure om Unnerstall Nederlander te maken?"

20 maart 2022, 09:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lars Unnerstall was zaterdagavond voor de zoveelste keer de grote man bij FC Twente, letterlijk en figuurlijk. De keeper hield zijn doel schoon met een aantal uitstekende reddingen, waardoor de Tukkers uiteindelijk met 1-0 zegevierden tegen PEC Zwolle. De analisten van ESPN zijn onder de indruk.

De Duitse goalie vertrok afgelopen zomer bij PSV, dat Joël Drommel naar Eindhoven haalde. "Unnerstall wilde zelf uiteindelijk weg, want hij wilde keepen. Hij wilde geen tweede keeper meer zijn en kon daar geen garantie krijgen dat hij eerste keeper werd", vertelt Arnold Bruggink. Het betekende dat Twente een uitstekende deal deed. Zij haalden transfervrij een van de beste doelmannen van de Eredivisie binnen en verkochten de andere voor circa vier miljoen euro.

Daar is Twente niet minder van geworden, stelt Jan Joost van Gangelen in De Eretribune. "Dit is echt een ouderwetse puntenpakker", aldus de presentator, waarna Marciano Vink het woord neemt: "Wat is de procedure om zo iemand Nederlander te maken?" Daarmee doelt de analist op de keepersproblemen bij het Nederlands elftal. De eerste twee keuzes Justin Bijlow en Jasper Cillessen zijn namelijk geblesseerd, waardoor Tim Krul, Mark Flekken en Drommel zijn opgeroepen.

Robin Pröpper

Niet alleen de analisten waren onder de indruk van de goalie, ook FC Twente-verdediger Pröpper was voor de camera van ESPN te spreken over zijn ploeggenoot. In de tweede helft hield hij de Tukkers op de been. "Lars bracht twee à drie keer goed redding, hij vloog erin. Het was katachtig, met zo'n lichaam is dat ongelooflijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen