Frustratie bij NEC: "Lijkt erop dat ze in Zeist naar de wc waren"

20 maart 2022, 09:48

Voor de derde wedstrijd op rij was de arbitrage NEC zaterdag niet gunstig gezind. Na de handsbal bij de goedgekeurde goal van Jesper Karlsson namens AZ en de vreemde rode kaart voor Soufian El Karouani was het wederom raak. Adil Auassar voorkwam een honderd procent doelpunt met zijn uitgestoken arm, maar zowel de scheidsrechter als de VAR vonden het geen strafschop waard.

"Nu gaan we het er weer over hebben. De laatste weken gaat het alleen maar hierover", begon Lasse Schöne voor de camera van ESPN. De aanvoerder kreeg het moment in het veld niet duidelijk mee, maar kon zijn verbazing niet verbergen toen hij de beelden terugzag. "Dit is toch duidelijk hands, of niet? Hij blokt een schot op goal met zijn hand..." Na een lange stilte: "Ik ga er niets meer over zeggen, anders ga ik dingen zeggen..."

Lang hield Schöne dat voornemen niet voor. "We lachen erom met z'n drieën. Het is toch overduidelijk? Kom op man", vervolgde hij. "Het ligt niet alleen aan de VAR vandaag, maar dit soort dingen helpen wel. We hebben vijfhonderd camera's in de stadions. Dit is ongelofelijk. Je kunt er alleen maar om lachen. Ik weet niet of ze naar de wc waren in Zeist, maar daar lijkt het wel op."

Trainer Rogier Meijer had dezelfde mening, maar wilde er minder woorden aan vuil maken dan zijn aanvoerder deed. "Ik had me voorgenomen om daar niets meer over te zeggen. Dat is moeilijk ja, maar ik heb het me voorgenomen, dus ik blijf daarbij. Volgens mij spreken de beelden voor zich. Ze gaan het niet terugdraaien en ik wil er niet elke week op terugkomen. Dat heeft geen zin."

Lees ook: NEC en Sparta schieten allebei niets op met bloedeloos gelijkspel

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen