Rots ziet 'Havertz-imitatie' mislukken: "Nog even oefenen"

19 maart 2022, 23:17

Daan Rots kroonde zich zaterdagavond tot matchwinner door namens FC Twente in de wedstrijd tegen PEC Zwolle het enige doelpunt te maken. Toch moest er na afloop ook even stilgestaan worden bij een mogelijkheid die hij om zeep hielp. Rots kwam met een opvallende verklaring: hij probeerde een recente wereldgoal van Chelsea-aanvaller Kai Havertz na te doen. 

"Dit mag niet gebeuren", zei Rots toen ESPN hem de beelden nog eens liet zien. "Ik nam 'm met links mee en moest het eigenlijk met rechts doen. Ik zag een mooi doelpunt van Kai Havertz tegen Newcastle en dat zat een beetje in mijn achterhoofd. Maar daar moet ik nog even wat meer voor oefenen", lachte hij.

Rots kreeg de vraag of hij een grapje maakte, maar hij vertelde dat hij wel degelijk dat doelpunt wilde imiteren. "Ik zag die goal: aannemen en gelijk schieten. Ik vond het echt een fantastische goal. Ik dacht: 'misschien lukt het mij ook'. Volgende keer lukt dat misschien wel."

Uiteindelijk maakte het dus weinig uit, aangezien de kans die hij wel benutte het winnende doelpunt bleek. Het was pas zijn derde treffer van dit seizoen. "Ik was al een paar keer dichtbij. Tegen Willem II en AZ stond ik net buitenspel. Nu dan m'n derde, dat voelt wel als een bevrijding."

Lees ook: Twente bezorgt PEC wéér nipte nederlaag en jaagt op Feyenoord

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen