Giakoumakis leeft eindelijk op: vijf goals in één week tijd

19 maart 2022, 19:49   Bijgewerkt: 19 maart 2022, 19:55

Het heeft even mogen duren, maar Giorgos Giakoumakis is ook in Schotland eindelijk op stoom geraakt. De Eredivisietopscorer van het vorige seizoen beleefde zaterdag een topmiddag met Celtic, dat bezoek kreeg van Ross County. De ploeg uit Glasgow won met 4-0, mede dankzij een hattrick van de Griekse spits. 

De Schotse koploper had er niet lang voor nodig om af te rekenen met de nummer zeven. Na elf minuten was Giakoumakis al goed voor zijn eerste treffer en nog eens zeven minuten lag ook zijn tweede in het net. Na een uur spelen maakte de Griek zijn hattrick vanaf de penaltystip compleet. Tussendoor verzorgde Daizen Maeda nog de derde treffer namens Celtic, waarbij Giakoumakis de assist verzorgde. Kort daarna kwamen de bezoekers ook nog eens met tien man te staan.

Met zijn nieuwe hoofdrol tegen Ross County heeft Giakoumakis zijn meest succesvolle week als speler van Celtic achter de rug. De spits maakte eerder deze week al twee van de drie doelpunten bij de 0-3 bekerzege op Dundee United en staat dus op vijf goals en een assist in één week tijd. De voormalige VVV-sensatie kende een uiterst stroeve start in Schotland, met slechts één goal in zijn eerste halfjaar. Sinds de jaarwisseling heeft hij zijn vorm echter weer te pakken. In totaal was hij goed voor twaalf goals en één assist in 22 duels (twaalf basisplaatsen).

Celtic zelf verstevigde met de zege de koppositie en staat nu zes punten los van achtervolger Rangers FC. Dat hoeft overigens niet voor lang te zijn, want de ploeg van Giovanni van Bronckhorst moet zondag nog in actie komen. Op papier heeft de voormalig Feyenoord-trainer een makkelijke middag voor de boeg: hij gaat met Rangers op bezoek bij hekkensluiter Dundee FC. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen