Verrassende uitslagen en penaltyrecord bij middagje Bundesliga

19 maart 2022, 18:51

Titelkandidaten Bayern München en Borussia Dortmund komen later dit weekend in actie, maar ook zaterdagmiddag viel er genoeg te beleven in de Duitse Bundesliga. De vier wedstrijden die werden afgewerkt leverden verrassende resultaten en bij FSV Mainz zelfs een penaltyrecord op.

Hertha BSC - Hoffenheim 3-0

Te beginnen met de flater van Hoffenheim, de ploeg die een week eerder nog koploper Bayern München op 1-1 wist te houden. Degradatiekandidaat Hertha BSC mocht daarom ook geen probleem zijn. De ploeg stond in 2022 na tien wedstrijden pas op twee punten. Toch werd Hoffenheim, de nummer zes van de Bundesliga, compleet verrast. Het ging met 3-0 onderuit, waardoor concurrenten Bayer Leverkusen en RB Leipzig later dit weekend afstand kunnen nemen in de strijd om een Champions League-ticket. Hertha zelf klom naar plek zestien en heeft de veilige plaatsen weer in zicht.

Greuther Fürth - SC Freiburg 0-0

Een soortgelijke stunt vond plaats in Fürth, waar Greuther Fürth het SC Freiburg van Oranje-doelman Mark Flekken op 0-0 wist te houden. Dat deed de hekkensluiter met Nick Viergever in de basis, terwijl Jetro Willems negentig minuten vanaf de kant toekeek. Het leverde de nummer achttien het vijftiende punt van het seizoen op, waarmee het gat met de nummer zeventien overigens nog altijd tien punten is. Voor Freiburg was het duur puntverlies; de ploeg kan plek vier - de laagste Champions League-plek - dit weekend kwijtraken aan Leipzig. 

FSV Mainz - Arminia Bielefeld 4-0

Arminia Bielefeld was in de kelder van de Duitse competitie de grote verliezer deze middag. Het ging met liefst 4-0 onderuit tegen FSV Mainz, dat met Jean-Paul Boëtius in de basis speelde (Jeremiah St. Juste en Delano Burgzorg ontbraken door een blessure). Al binnen een minuut lag de 1-0 binnen, wat mede dankzij een afgekeurde goal ook de ruststand zou betekenen. In de tweede helft sloeg Mainz echter hard toe. Liefst drie keer kreeg het een strafschop toegekend, en deze werden alle drie benut.

Dat is uniek: slechts drie keer scoorde een ploeg in één Bundesliga-wedstrijd drie keer uit een strafschop. De laatste keer was dat Bayern München tegen Hertha BSC in maart 2012, precies tien jaar geleden dus. Even opmerkelijk is het feit dat alle drie de penalty's door verschillende spelers benut werden: Moussa Niakhaté, Jonathan Burkardt en Marcus Ingvartsen namen er alle drie één voor hun rekening. Mainz klom dankzij de zege naar plek negen op de ranglijst. 

Andere uitslag:

VfB Stuttgart - FC Augsburg 3-2

Lees ook: Duits duel gestaakt door geraakte grensrechter: 'Idiot

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen