Trots en opluchting in Heerenveen: "Een last valt van onze schouders"

19 maart 2022, 10:19

De opluchting is groot bij sc Heerenveen na het behalen van de eerste zege in 2022. De Friezen veroverden vrijdagavond drie broodnodige punten in de strijd tegen degradatie.

Heerenveen won met 2-0 van Heracles Almelo en nam zo afstand van de degradatiezone. "Het zijn lekkere punten en daar gaan we van genieten", aldus doelman Erwin Mulder voor de camera van ESPN. "Het is heel lang geleden dat we drie punten hebben gepakt. Deze voelen wel heel goed. We hebben heel lang tegen een overwinning aan gehikt."

Heerenveen won op 19 december tegen SC Cambuur (1-2) voor het laatst in de Eredivisie. In de daaropvolgende negen wedstrijden pakten de Friezen slechts twee punten. "Er valt een last van onze schouders", stelt trainer Ole Tobiasen. "We hebben er altijd in geloofd. We krijgen nu meer lucht richting de onderste plekken."

Eerste doelpunt

Voor Amin Sarr was de wedstrijd tegen Heracles extra bijzonder. De winteraanwinst maakte na een uur zijn eerste doelpunt in het shirt van Heerenveen. "Dit is een heel speciaal moment voor me", zegt de Zweed tegen de Leeuwarder Courant. "Ik ben heel blij met deze goal. Je voelde dat er druk op deze wedstrijd stond. Wij willen de supporters blij maken en trainen elke dag keihard. Nu wordt dat eindelijk eens beloond met drie punten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen