V/d Vaart klaar met eigen fans na staking en ramt bal in publiek

18 maart 2022, 23:12

Rafael van der Vaart staat samen met Michael Kryger tijdelijk voor de groep bij Esbjerg FB. De Denen draaien echter niet bepaald lekker, waardoor het publiek in de wedstrijd tegen Lyngby BK behoorlijk baldadig werd. Doordat er bij een 0-3 achterstand steeds vuurwerk op het veld werd gegooid, werd de wedstrijd tot tweemaal toe stilgelegd. Dat zorgde ervoor dat een woedende Van der Vaart zelf verhaal ging halen.

Deense journalist René Schrøder deed verslag van de gebeurtenissen. Nadat het duel voor de tweede keer stil werd gelegd, snelde Van der Vaart zich richting de harde kern van Esbjerg. Van der Vaart sprak zijn eigen supporters aan op het gedrag en ramde vervolgens uit woede een bal het uitvak in. 'Vervolgens hielden de spelers twee minuten een protestactie.'

De laatste minuten werden dus nog wel uitgevoetbald, maar de 22 spelers op het veld deden demonstratief niets anders meer dan de bal passief naar elkaar toeschuiven. Door de nederlaag staan Van der Vaart en Esbjerg nu twee na laatste op het tweede Deense niveau. De club ontsloeg onlangs de hoofdtrainer en is op zoek naar een nieuwe trainer. Aan het begin van het seizoen werd Peter Hyballa al aan de kant geschoven.

Lees ook: Duits duel gestaakt door geraakte grensrechter: 'Idiot

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen