Kritiek op slappe houding Ten Hag: "Tadic mag je ook wisselen"

18 maart 2022, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax wacht direct na de pijnlijke uitschakeling tegen Benfica de volgende belangrijke wedstrijd. Zondag staat De Klassieker op het programma en het is aan trainer Erik ten Hag om zijn ploeg weer op te richten voor die wedstrijd. Volgens Aad de Mos mag hij daarin ook weleens wat feller zijn en ook grote namen op de bank zetten.

"Het is te hopen voor Ajax dat de spelers die niet in vorm zijn, toch een beetje in vorm komen", laat hij weten in de podcast Kick-off. "Antony, Dusan Tadic, Steven Berghuis, dat zijn toch wel de jongens die een beetje in de problemen zitten momenteel. Ik vind dan dat Ten Hag de wedstrijd zoals altijd niet goed leest. Het duurt dan veel te lang voordat hij toeslaat met zijn wissels. Dat deed hij in Lissabon al te laat en nu weer. Brian Brobbey moet veel eerder gebracht worden."

Vervolgens wordt hem gevraagd of het verstandig is om je topscorer eruit te halen. "Je had Haller niet hoeven wisselen, maar had hem gewoon als extra spits erbij kunnen zetten, dan hadden ze in de problemen gekomen. Je moet ook wat lef tonen in dit soort wedstrijden en niet wegkruipen in je dug-out. Je moet wat vuur tonen, naar die lijn komen en de boel een beetje aanwakkeren als het een dooie boel wordt in het veld. En dat was het."

Lees ookTen Hag weigert Ünüvar te selecteren: "Kan niet het verschil maken"

"Je hebt Benfica zelf in het zadel geholpen door het spelletje te spelen dat ze graag willen. Het is allemaal te vrijblijvend bij Ajax. Het is altijd gezellig, altijd leuk, ik houd daar niet zo van. Je moet voor elkaar ook wat harder zijn. Er wordt nooit eens oorlog gemaakt. Ten Hag moet ook eens durven ingrijpen en spelers op de bank zetten om aan te geven dat het niet zo verder kan. Tadic mag ook weleens gewisseld worden toch?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen