Mourinho overtuigd: "Kende Letsch niet, maar hij is écht goed"

18 maart 2022, 20:18

Vitesse was zondagavond dicht bij de zoveelste Europese stunt van dit seizoen. Eerder schakelde het Anderlecht al uit in de voorrondes, won het van Tottenham Hotspur, speelde het gelijk tegen Stade Rennais en schakelde het Rapid Wien uit. Tegen AS Roma ging het in de laatste minuten van de wedstrijd mis. Toch heeft trainer Thomas Letsch iets belangrijks overgehouden aan de Europese campagne.

Dat is namelijk een flinke opwaardering van zijn internationale imago. Roma-trainer José Mourinho, toch geen kleine naam in de voetbalwereld, was lyrisch over de Vitesse-trainer. "Ik wil graag even zeggen dat Vitesse echt goed speelde", zegt hij op de eigen clubkanalen. "Ik kende Letsch niet, maar hij is écht goed. Ze speelden echt op hun eigen manier met veel dynamiek."

"Er was een goede wisselwerking tussen de drie centrale verdedigers, dus ik ben blij dat we de volgende ronde hebben gehaald. Na zo'n wedstrijd zeggen trainers vaak dat we ontzettend slecht hebben gespeeld, maar dit lag aan Vitesse." Zo heeft Vitesse dit seizoen het Nederlands voetbal ook een beetje op de kaart gezet. "Het is een ploeg met zijn beperkingen, maar ze hebben het uitstekend georganiseerd."

Lees ook: Karsdorp onder de indruk: ''Dat is een compliment voor Vitesse''

AS Roma lootte vrijdagmiddag tegen Bodø/Glimt, de ploeg waar het in de groepsfase ook al aan werd verbonden. Toen speelde Roma een van de pijnlijkste Europese wedstrijden uit de clubgeschiedenis. Uit in Noorwegen verloor het namelijk met 6-1. De andere wedstrijd eindigde in 2-2, waardoor Roma nu een revanche krijgt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen