Harde kern Ajax misdraagt zich: ruiten ingeslagen, traangas en vuurwerk

18 maart 2022, 19:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Benfica organiseerden Ajax-supporters een 'entrada'. Dat is een sfeeractie buiten het stadion, maar daarbij heeft de harde kern van de club zich zwaar misdragen. Zo zijn er meerdere incidenten geweest en dus heeft burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zich uitgesproken tegen het wangedrag van de supporters.

Zo zijn er onder meer ruiten ingeslagen en is er vuurwerk naar binnen gegooid over de toegangspoortjes in een groep supporters. De politie heeft uiteindelijk ingegrepen met traangas en diverse mensen werden aangehouden. Halsema geeft bij AT5 aan dat ze een gesprek wil met de harde kern van Ajax. "Dit is echt heel ernstig geweest."

"Er waren inderdaad hooligans die ijzeren staven gebruikten om naar binnen te komen en ruiten insloegen. Daarbij zijn ook stewards van Ajax in het nauw geraakt en daar heeft de politie dus hard tegen moeten optreden." Volgens Halsema is zo'n entrada sowieso al een groot risico. "Het is zeer riskant, gezien er vuurwerk wordt afgestoken in een hele grote groep. Wij zitten dus met angst en beven toe te kijken."

Lees ook: Heerlijke sfeerbeelden: Ajax-fans warmen zich op voor CL-kraker

Halsema zelf werd tijdens de entrada nog negatief toegezongen, maar hoopt er toch op dat de harde kern zich achter de oren krabt. "Ik denk dat de harde kern bij zichzelf te rade moet gaan wat ze hiermee willen, want dit kan echt niet. De harde kern moet zich gedragen en niet andere mensen in gevaar brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen