Oranje treft tegen Duitsland Ajax-opponent en debutant

18 maart 2022, 15:00

Net als Nederland heeft ook Duitsland de selectie voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Waar Louis van Gaal voor enkele verrassende namen koos, deed Hansi Flick hetzelfde. Eén van hen is

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/julian-weigl">Julian Weigl, die eerder deze week nog deel uitmaakte van het Benfica dat Ajax uitschakelde in de Champions League.

De 26-jarige Weigl, eerder speler van Borussia Dortmund, speelde tot dusver vijf interlands. De laatste daarvan dateert echter van 2017, vijf jaar geleden dus. Flick koos ervoor om de vaste waarde op het middenveld van Benfica een nieuwe kans te geven. Dat geldt ook voor Chelsea-spits Timo Werner, die tijdens de vorige interlandbreak werd gepasseerd door de bondscoach. 

Een andere opvallende naam is de 23-jarige Anton Stach. De verdedigende middenvelder van FSV Mainz speelde voorheen jeugdinterlands voor zijn land en werd zelfs Europees Kampioen met Jong Duitsland. Het is echter de eerste keer dat hij ook betrokken wordt bij de hoofdmacht. De selectie bestaat verder uit de bekende, vaak grote namen.

De Duitsers komen op 29 maart op bezoek in Amsterdam voor een vriendschappelijk duel tegen het Nederlands elftal. Oranje oefent drie dagen eerder al tegen Denemarken; voor Duitsland staat er dan een thuiswedstrijd tegen Israël op het programma. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen