CAS neemt Rusland laatste hoop af: definitief geen WK

18 maart 2022, 13:46

Rusland neemt definitief niet deel aan het WK van komend najaar. Het land werd eerder al uitgesloten van deelname door de FIFA en ook een beroep bij het CAS liep op niets uit. Dat maakte het sporttribunaal vrijdag bekend.

De maatregelen tegen Rusland zijn genomen na de inval in Oekraïne, ruim drie weken geleden. Niet alleen de nationale ploeg werd uitgesloten van deelname aan alle toernooien die de FIFA en de UEFA organiseren, ook Russische clubs moesten eraan geloven. Zo ging het tweeluik tussen Spartak Moskou en RB Leipzig in de achtste finale van de Europa League niet door en plaatsten de Duitsers zich zonder te spelen voor de kwartfinale. 

Eerder deze week werd al bekend dat het beroep tegen dat laatste besluit op niets is uitgelopen, maar de Russische nationale ploeg mocht nog wel blijven hopen. Vrijdagmiddag maakte het CAS dan echter toch bekend het verzoek van de Russische voetbalbond af te wijzen. 

Dat betekent dat er voor Rusland definitief een streep gaat door het WK van dit najaar in Qatar. De Russen hadden zich geplaatst voor de play-offs, waar het eerst zou spelen tegen Polen en vervolgens (bij winst) tegen Tsjechië of Zweden. De drie landen hadden echter al aangegeven hoe dan ook niet tegen Rusland te willen spelen. Door het besluit staat Polen automatisch in de laatste voorronde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen